11. jan. 2014

JEG TRENGER ET PUFF!!!!!!

Jeg får starte mitt første blogginnlegg i år med å ønske dere alle et riktig Godt Nyttår. Og takk for det gamle.
For min del så er nyttårsønsket(bortsett fra fra fred på jord og mat til alle barn og slikt) å få denne forbaskede sylysta tilbake. Kanskje jeg må søke etter dra-hjelp? Melde meg på kurs eller noe annet lignende som kan inspirere mitt lille hode til å å brette opp (sy-)armene?

Hvordan defineres sylyst mon tro? Jeg satt og grubla litt på det der i dag. Er det å sitte time etter time inne på syrommet der myke toner og kjekke stemmer strømmer kontinuerlig fra radioen, dra stoffer utover halve huset bare for å sjekke om de kanskje passer inn i det nye prosjektet, tråd- og stoffrester strødd utover alle gulv etter det har brukt ulllabbene som transport fra syrommet til alle husets hjørner og møbler, arbeidsbordet er dekket av systematisk rot som kalles syutstyr i alle slags varianter og størrelser. De må for all del bare ligge i tilfelle jeg trenger noe akutt, og da må jeg selvsagt lete for det er selvsagt dekket av noe annet viktig...... og hvor pokker ble det av den andre delen av mønsteret? Midt i denne superkreative periode bannes det stille da det ringer på døra....passer liksom ikke med kaffeslabberas no akkurat.... Og tenk for en panikk det ville bli om håndsømmen ble gjenglemt hjemme når en er ute og farter!
Sukk, for et herlig liv.
Men, jeg  har faktisk sydd litt i år. En strikkeveske til min datter. Et koselig motiv av en strikkerev var brodert på ene siden. Desverre så glemte jeg å ta bilde, og veska ble med henne tilbake til studiene i Polen. Og så ble jeg jo litt inspirert til å fortsette, særlig da jeg kom over  dette skjønne motivet på Urban Threads(favorittbutikk) Aner ikke hva det skal brukes til. En strikkeveske kanskje? Eller en pute?
Tilslutt må jeg si at jeg er ikke helt avflata for lysta til å gjøre håndarbeid. Strikking er tingen. Tror jeg har strikket 5 gensere/jakker i høst, to av de var mariusgensere pakket inn som julegaver. Nå holder jeg på med en fanakofte. Jeg kjøpte denne boka som handler om fanakofter, historikk og mønster. Nede på kanten av kofta har jeg strikket en tvinnerrand. Det var  visstnok vanlig før i tiden. Boka gir en anledning til å sette sammen sin egen kofte med forskjellige mønster. Artig!

                                  Ha det fint så lenge, håper jeg er snart tilbake!

8 kommentarer:

Rosehagen sa...

Hei Solveig;)
Så koselig med blogginnlegg hos deg igjen;) Sy lysten er vi nok mange som mangler i perioder. Her er det lite glød på den fronten. Går på quiltelagsmøter og har lyst til å sy igjen!! Helt til jeg begynner....... Jo jeg syr bitte bitte litt av stoffer fra restekassen(som er i flertall). "Hjernedød søm" var ordet jeg brukte om det prosjektet. Vet hvilken blokk jeg skal sy og hvilke stoffer jeg skal bruke..
Strikkepinnene brukes litt mer. Kanskje er det i tiden ;)Her er det bambusklær til en liten nevø som er allergisk mot ull på pinnene.
Men du er jo utrolig effertiv;)
Tvinnekanten nederst på Fanajakken er jo superfin;) Helt nytt for meg. Likte den;)
God helg til deg;)

Klem fra Ann-Mari

Liv Aagot's Quilt Blog sa...

Godt nytt syår til deg også! Håper sylysten melder seg snart! Det er jo inspirerende å besøke blogger :) Likte godt beskrivelsen din fra hvordan det er å være over middels glad i lappestoff og søm.... PS Så produktiv og dyktig du er med strikkepinnene!

Lilla dør sa...

Flott fanakofte du strikka. Likte godt fargane og mønsteret. Eg og har denne boka...... kjekt med litt historie rundt både mønsteret og fanakoftene..

Grete sa...

Håper sylysten dukker opp igjen! Beskrivelsen din over hvordan det ser ut når når du er i symodus, høres kjent ut! Fornøyelig lesing!
Så flink og flittig du er med strikkepinnene, kofta blir fin!
Som inspirasjon kan både Norsk quilteforbund sin syhelg og nordisk quiltetreff anbefales. Masse inspirasjon der!
God søndag!

Edny sine puslerier sa...

Det går vel litt opp og ned med syingen med de fleste. Vi får ta det som det kommer. Den borden på fanagenseren var nydelig!

Litamora's Quilt & Design sa...

Godt nyttår! Jeg har hatt det på samme måte, og det er ikke kjekt når sy-lysta er fraværende. Jeg fant ut at å starte med et nytt lite prosjekt var tingen. Så en UFO eller to. Jeg må innrømme at alle UFO ' ene gjør meg litt overveldet, men jeg tenkte å iallefall ta en ad gangen, og så blir følelsen av å gjøre ferdig noe så deilig ;-)
Det har blitt utrolig mange nye strikkeprosjekter her i vinter også, men det er litt Ok med avveksling, vi trenger nok det :-)
Ønsker deg en riktig god søndag :-)

Bodil sa...

Godt nyttår! Så artig å se at du blogger igjen! Håper at du blir å se med mange nye innlegg framover. Jeg har savnet innslagene dine i den perioden du har hatt blogg/sytørke! Gleder meg til å følge deg videre!

STEINKJERRINGA sa...

Godt nyttår tilbake. Her sitter jeg og venter på sola som kommer inn gjennom Gimsøystraumen og skitne stuevinduer om ca. en time. Den har vært fraværende siden slutten av november.
Apropos sylyst. Det skal visst være pauser. Jeg anbefaler deg å ta noen runder på Pinterest.com. Der er det inspirasjons nok å hente. Selv hadde jeg syhelg med en venninne forrige helg. Det var utrolig inspirerende, så nå har jeg lyst til å sy ALT!! Lykke til!