30. nov. 2012

Mens noen henger opp julelys...

Når jeg endelig løftet hodet for å se ut av vinduet i kveld, så oppdaga jeg at det var adventsstaker og julelys jaggu i ALLE hus omkring meg. Sånn helt plutselig liksom. Skal si naboene er effektive med vaskekluten og pøntinga no i førjulstida. Jeg tror jeg får vente til søndagen jeg, for jeg har sittet med nasen tett ned i bruksanvisningene både til den nye Madammen og til Åverlåkken.( altså Pfaffén og overlocken) Puh....og jeg har trykt og sydd og lest og trykt og lest og sydd igjen. Og jeg har tatt opp sømmer. Og sydd nye sømmer. Jeg har brukt kjempelaaaang tid på TO kjoler, enda den ene er rimelig enkel å få ihop.
Her er et par bilder som ikke er av allverdens beste kvalitet, hvertfall så er ikke fargene helt intakte. Kveldslys vettu...

Den øverste er av ull og har en del ekstra sømmer som ikke synes på bildet. Streva no innmari med applikasjonen da jeg brukte en sølvtråd som ble slitt hele tida. Hvor får en tak i gull og sølvtråd av litt tykk og god kvalitet mon tro?
På bildet under...helt enkelt lilla velour...og en hjemstrikka rosa hals i kaliberklassen.

                           Ønsker alle ei hyggelig helg med både levende og elektrisk adventslys

5 kommentarer:

Rosehagen sa...

Hei og god morgen;)
Her våknet jeg med hodeverk i natt!! Ingen adventslys er hengt opp, huset er ikke vasket osv, osv;)..men kalenderen til yngstemann er levert;)
Litt stessa!!!

Kjolene dine var råfine;) Litt vanskelig å applikere om det er strech i stoffet. Hender jeg bruker vannløselig stoff eller plast under.

Ønsker deg en fin dag;))

Klem fra Ann-Mari

RandiT sa...

Så kjempefine kjoler! Blir jul uansett om en vasker malinga av veggen eller ei! Så kos deg videre du med nymaskina og gled oss videre med flotte produkter:)

Grete sa...

Så fine kjoler! Og så systematisk du virker med hensyn til å lære deg nye maskineri funksjoner! Det er nok lurt å bruke tid på å lære "alt" for å kunne utnytte maskinene fullt ut.
God helg!

merete sa...

Gratulerer med fin ny symaskin! Alltid litt å sette seg inn inår det er noe teknisk nytt, så all ære til deg som baler med bruksanvisningen til to påsamme tid.

Her står fortsatt overlokken i pakka si, - tiden har bare ikke vært inne for å hoste opp nok mot til å ta fatt på det i mellom uerfraen og dreven: læretia med feil og mangler :-)

Tips til du finner bedre tråd: broderinål eller metalltrå- nål i maskina. Hullet sliter mindre på tråden. Eller bruke 100 nål og to tråder samtidig, slik at den vanlige tråden fører lettere metalltråden gjennom trådspenninga. Jeg velger meg tynn tråd, feks Sulky silke ( er blank).

KariL sa...

Er så imponert over hva du har fått til med den nye symaskinen allerede.Kjolene varnydelige.
Har fått anbefalt å bruke Bobbin tråd til undertråd i tillegg til metallnål når jeg skal sy med metalltråd. Ellers bruker jeg tear away som underlag når jeg applikerer på myke/levende stoffer som f.eks. strikk. Du fikk det nå til likevel.
Lykke til videre!

KariLklem:)